Wat een week

Wat een week zeg. Ik werd wakker na mijn werk. Zegt mijn vrouw ineens:”ik kreeg een bericht van mijn zus. Ze is via via op jouw foto’s gewezen.” Dan schrik je toch weer even. Want mijn directe familie wist nog niets van Renée.

Okee. Het eerst wat in mijn hoofd kwam was ojee mijn schoonouders. Hoe zouden die reageren als ze het horen. Mijn vrouw en ik hebben een gesprekje gehad en samen beslist dat ik heb zelf op de hoogte zou brengen. Om te voorkomen dat zij het ook van een ander zouden horen. Enige probleem was…ze waren op vakantie.

Uiteindelijk heb ik een brief geschreven. Het werd een heel verhaal waarin ik uitleg van de genderdysforie en hoe mijn vrouw er in staan. Dit aan mijn vrouw laten lezen. Onze oudste wilde ook graag meedenken en die ls de brief ook. Zijn antwoord was:”en je mag er ook inzetten dat het weten en je volledig supporten. “. Nou dan krijg ik echt wel een brok in mijn keel.

Nadat we alle drie beslist hadden dat dit een goede brief was die alles goed uitlegde deze verzonden via whatsapp. Niet ideaal maar ja wilde echt voorkomen dat het via via bij hen kwam. . Het antwoord dat ik kreeg? “Okee, succes. “ Dat was even slikken. Hoe werd dit bedoeld. Volgens mijn vrouw moest het waarschijnlijk gewoon even bezinken. Nu een aantal dagen later lijkt alles gewoon goed te gaan.

Dus weer even rust in het hoofd. Mijn vrouw zei al tegen mij dat ik rustig aan moest doen. Ik had nu geen geheimen meer voor de mensen waar ik echt om geef en dat klopt. En nu kan ik voor mijn gevoel weer een stap verder. Hoef minder voorzichtig te zijn. De belangrijkste mensen weten het.

Dus al met al een spannende week geweest. Maar tot nu toe erg blij met de uitkomst.

2 gedachten over “Wat een week

 1. Hi Renee,
  Goed van je. Laat je niet leven. Mooi dat je vrouw en kinderen er zo mee om gaan.
  Heel veel sterkte in de vervolg stappen. En denk eraan: jij bepaalt de snelheid waarin je voort gaat.
  Kus
  Daniëlle

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s