Gewoon omdat het kan :)

Vanmorgen vroeg opgestaan. Had een afspraak bij de huisartsenpraktijk voor mijn diabetes controle. Nu was ik bij de huisarts al eerder als vrouw gegaan. Ineens bedacht ik me om lekker als vrouw naar de verpleegkundige te gaan.

Ik wandel stip op tijd de praktijk binnen en begroet de assistentes. Zij kijken na de vorige keer niet meer op. Bij het kantoor van de verpleegkundige aangekomen roept zij mij. “Meneer C. komt u maar verder” Ik loop het kantoortje binnen en zeg direct:”Ik kom ben wel in een andere verschijning dan je me verwachtte.”

Haar gezicht was even…ja niet echt verbaasd. Eerder verrast. “Wauw zeg wat leuk dat je in verandering bent gegaan.” Haar een klein beetje uitgelegd hoe het zat en uitgelegd waarom ik nu toch zo op haar spreekuur kwam. Mijn idee was dat iedereen het toch weet op de praktijk.

Ze vraagt: “moet ik je nu dan ook als mevrouw C oproepen of als meneer nog steeds. “ omdat ik nog niet 24/7 leef als Renée met haar afgesproken dat ze gewoon Renée mag roepen.

Daarna alle controles gedaan. Wat ik dan wel weer lief vond was dat ze zich verontschuldigde dat ze bij het omdoen van de bloeddrukband mijn borst aanraakte. Vond dat zo lief van haar.

Na alle controles nog een kort gesprekje over mijn verschijning gehad. Ze vond me een mooie vrouw die er super verzorgd uit zag. Ja ach dat hoort erbij vind ik. Maar ik glunderde wel van trots. Voor mij persoonlijk voelde het toch weer als een stapje vooruit. Op maar de volgende stap. 🥰

Een gedachte over “Gewoon omdat het kan :)

  1. Hoi lieverd. Dat komt mij zo bekend voor. Gebeurde bij mij in het ziekenhuis. Is even ongemakkelijk vooral als de hele wachtkamer vol zit en kijkt. Maar ach die mensen zie ik toch niet meer en anders maar wel. Maar stoer hoor hoe jij ermee omgaat. Dikke kus Renate

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s