COC Leiden – workshop

Jullie hadden nog een verhaal te goed van mij. Ik was 7 mei afgereisd naar het COC Leiden. daar hadden zij hun maandelijkse transcafé avond. Op deze avond was er ook een workshop, welke gegeven werd door Fernando de Koning. Hierbij zou ook voor al de focus komen te liggen op het aanbrengen van de contouren.

Iedere transvrouw weet vast wel hoe moeilijk dat is. Dus ik vond het de afstand dus zeker wel waard. Ik was dus lekker op tijd vertrokken met de trein. En kwam netjes op tijd aan. Vol van de zenuwen nog. Het was voor mij de allereerste keer dat ik in de avond als vrouw mij buiten bevond.

Een beetje onwennig maakte ik contact. Gelukkig kende ik één dame al langer via internet. Dus was meteen leuk om elkaar eens in het echt te ontmoeten. Na een paar slokjes van de wijn zakte de zenuwen.

Na het welkomswoord kregen we een heerlijke roze cocktail. Ook kregen we een goodybag met diverse make-up spulletjes erin. Super leuk allemaal. Ik zat in een hoekje tussen een aantal cisvrouwen en transman/non-binair. Ja sorry ik ben in alle zenuwen gewoonweg vergeten hoe dat zat.

Fernando liet ons eerst ons gezicht schoonmaken en verzorgen. Omdat ik natuurlijk al zoveel werk in mijn make-up had gestoken liet ik de mijne zitten. En lette ik vooral goed op hoe hij het dan deed. Alle tips and trics goed opgeslagen. Bij het contouren kwam hij even helpen en wauw ik zag direct het verschil. Ook met betrekking tot de wenkbrauwen kreeg ik hele goede tips.

Toen kwam het bericht dat het treinverkeer was verstoord en moest ik snel vertrekken om toch nog thuis te kunnen komen. dus ik rond 23.00 uur weer over straat naar het station. Was erg spannend. Teveel verhalen gehoord dat transvrouwen in de problemen kwamen. Maar gelukkig is dat allemaal niet gebeurd.

Maar goed NS zou de NS niet zijn als ze steeds weer andere info gaven. Uiteindelijk moest ik toch over Utrecht reizen. Daar de laatste trein weten te halen. Ramvol natuurlijk. Ok…dat is even spannend. Maar ondanks dat ik tussen mega veel mensen zat, was de sfeer vriendelijk en kletste ik wat met de mensen om mij heen.

De make-up na het toepassen van de tips

Al met al een heerlijke ontspannende, maar ook veilige avond gehad. Ik voelde me niet opgelaten en voelde me echt veilig genoeg om gewoon mezelf te zijn me niet steeds af te vragen of ik wel vrouwelijk genoeg overkwam. En een aantal nieuwe lieve mensen leren kennen. Al met al dus echt een geslaagde avond gehad. Zodra ik weer eens vrij ven op de eerste zaterdag van de maand, ga ik zeker weer langs om weer te genieten van een avondje uit.

Sann, Sylvia, Anne en alle anderen dankjulliewel voor deze geweldige eerste avond uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s