Op bezoek

Ik moest jullie nog vertellen van afgelopen week. Ik had me voorgenomen om mijn dag weer lekker te nemen. Toen bleek een buurvrouw bij ons te zijn. Uit schaamte eigenlijk vooral boven gebleven. En ik weet dat ik me nergens voor hoef te schamen, maar soms wint dan die angst even. En het mooiste is dat zij weet van Renee.

Toen zij weg ging voelde ik me even zo ongemakkelijk waardoor ik niet eens gedag riep of zo. Aangezien zij niet alleen een buurvrouw is, maar ook écht een goede vriendin van ons is, voelde ik me een beetje rot hier over.

Ik appte haar mijn excuses voor mijn gedrag. Zij zei dat ik me niet druk hoefde te maken en dat ik gewoon gelukkig mag zijn. Zo kwam het in het gesprek of ze het erg vond als ik als vrouw even een bakkie kwam doen. Nou dat was geen probleem.

Ik mijn haar, make-up en kleding gecontroleerd en ja dat zat wel goed. Met gezonde spanning naar de buurvrouw gelopen. Ze had de deur al open staan. Wat ik weer erg lief vond. Ze dacht er blijkbaar over na dat ik het wel spannend zou kunnen vinden.

Bij binnenkomst was het eerste wat ze zei :”ja hoor ‘hij’ is een mooiere man dan ik!” Het ijs was voor mij meteen gebroken en ik heb haar een stevige knuffel gegeven en haar bedankt. We hebben heerlijk gewoon zitten kletsen onder het genot van een kopje thee. Over mijn gevoel, over mijn vrouw. Ze vertelde me dat ze altijd al een wat vrouwelijkere man had gevonden. Dat ik in mijn gezicht meer vrouwelijke trekjes heb los van de make-up. Voor mijn voelt dit vooral als een compliment. Vooral omdat ik dat zelf totaal niet zie.

Mijn outfit tijdens het bezoek.

Toen kwam haar zoon binnen. Ook zijn reacties was meteen:”je bent een mooiere vrouw dan mijn moeder!” Na een half uurtje kwam de vraag waarom ik eigenlijk als vrouw daar zat. Kijk dat waardeer ik dus echt. Mensen die het durven te vragen. Ik heb hem ook netjes uitgelegd waarom.

Na dit bezoek moest ik nog boodschappen doen. Dit had ik nog nooit als mezelf durven doen. Te veel personeel daar dat ik ken, maar aangezien nu eigenlijk alle voor mij belangrijke mensen weten van Renée beslist om nu toch gewoon nog lekker mezelf te blijven.

Dus ik weer even kijken. Het rokje was misschien wat te opvallend voor een eerste keer dus gewisseld voor een jeans en naar de lokale supermarkt. De dingen gepakt die ik nodig had en vooral zelfvertrouwen proberen uit te stralen. Geen enkele nare reactie of blik opgemerkt. Mensen dit voelt zo fijn.

Mijn winkel outfit

Al met al was het een hele fijn dag die me veel goed deed. Waren alle dagen maar al zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s